foto's Klachtenkoor R'dam

donderdag 31 maart 2011

Voelen en vertellen met Wapke Feenstra

Vanmiddag was het intensief praten en luisteren geblazen tijdens de workshop van Wapke Feenstra in Wijkcentrum 't Kopblok in Hillesluis. Deelnemers brachten de meest uiteenlopende dingen mee, waar eerst onder een doek aan werd gevoeld door mededeelnemers, die vervolgens hun eerste associaties met het voorwerp moesten vertellen. Het viel lang niet mee om niet te vervallen in een spelletje voorwerp raden, maar écht te voelen en te verwoorden waar het voorwerp je aan deed denken. Een plastic handschoen gevuld met afwaswater, zorgde voor grote verwarring, maar zelfs een theelepel kon nog mooie indrukken opleveren. 

Vervolgens vertelde Wapke over haar eigen werk én gaf een voorbeeld van verhaal: een mooie opmaat voor het echte werk van de deelnemers, het eigen verhaal vertellen. De voorwerpen én deelnemers werden ondertussen op de foto gezet door fotograaf Paul van der Blom, die gewapend met scherm, paraplu, lamp en indrukwekkende camera een heuse ministudio ingericht had.

De verhalen worden nu uitgewerkt en samen met de foto's op een apart deel van onze website geplaatst, zodat eenieder het 
verhaal kan lezen over juist die éne sleutel, dat rare beeldje of een pol gras.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten