foto's Klachtenkoor R'dam

maandag 18 januari 2010

De twee componisten/dirigenten voor Klachtenkoor Rotterdam

Met trots presenteren wij de componisten/dirigenten voor de twee Klachtenkoren Rotterdam. Wij hebben twee dames gevonden met behoorlijk verschillende muzikale achtergronden - respectievelijk hedendaags gecomponeerd en popmuziek - maar die niets voor elkaar onderdoen qua professionaliteit en inzet en enthousiasme voor dit project.

Klachtenkoor Noord werkt met:
ANA MIHAJLOVIC
Ana Mihajlovic (1968, Koeweit) studeerde compositie aan de universiteit van Belgrado. Sinds 1995 woont zij in Nederland, waar zij haar studie bij Louis Andriessen heeft voortgezet.

Zij heeft harmonie en contrapunt gedoceerd aan de Universiteit van Belgrado, terwijl zij tevens film- en theatermuziek componeerde.
Haar composities werden geselecteerd en gelauwerd bij verschillende festivals en concoursen in Servië, Kroatië, Macedonië, Ierland, USA, Japan en in Nederland. Daarnaast heeft zij met haar eigen Ana Mihajlovic ensemble haar werk gepresenteerd op internationale podia.

Naast componeren is ze werkzaam als dirigent (waaronder ‘Mixed voices’ in Rotterdam) en als pianist. Ze heeft gespeeld met verschillende ensembles zoals onder andere Combustion Chamber.

Op cd verschenen Full Auto Shut-Off (VPRO EW 9843) en A Sad Smile Blues (NM Extra 98021).

Meer info: http://www.myspace.com/mihajlovicana

Klachtenkoor Zuid werkt met:
JULIA REINHOLD
Julia Reinhold (1979) studeerde in 2008 af aan de zangafdeling van de Rotterdamse Pop Academy (Codarts).

Tijdens een eerdere studie Muziekwetenschap raakte Julia bekend met muziektheorie en een breed scala aan muzikale werelden.

Onder de naam Lenya schrijft en zingt zij haar liedjes. Beïnvloed door vooral rock, folk en klassieke muziek ontstaan deze liedjes uit meerstemmige vocale improvisaties, het doorgronden van een thema of uit plotselinge ingevingen.

Daarnaast zingt Julia in diverse bands en projecten.

Julia geeft zang-, songwriting- en muziekles (onder andere aan de Herman Brood Academie.

Eveneens maakt zij soundtracks voor korte animatiefilmpjes.

Meer info: http://www.myspace.com/juliareinhold

Geen opmerkingen:

Een reactie posten