foto's Klachtenkoor R'dam

woensdag 21 april 2010

Laura Emsley aan het werk voor LADUMA! in Zuid Afrika

Laura Emsley, één van de kunstenaars die participeren in het nieuwe SENSATIONAL MIX project LADUMA! is op dit moment aan het werk in Sterkfontein, Zuid Afrika op de plek waar Little Foot is gevonden.

Laura Emsley (Zuid Afrika, 1957) woont en werkt reeds meer dan twintig jaar in London. In haar werk spelen herinneringen aan haar jeugd in Zuid Afrika een rol, zowel de overweldigende natuur als de enorme armoede en discriminatie die aan de orde van de dag waren in dit land tijdens het Apartheidsregime, en momenteel nog steeds tot de huidige problematiek van het land behoren.

Voor LADUMA! zal Emsley de grotten van Sterkfontein verbinden aan de Afrikaanderwijk, migratie en voetbal. Zij doet dit middels een werk over de daar gevonden voet – Little Foot – die de evolutionaire link vormt tussen het op vier voeten en rechtop lopen. Vanaf het moment van rechtoplopen kwamen door de tijd immers migratie, diaspora en voetbal de geschiedenis van de mensheid ‘binnengewandeld’.

Emsley bracht in november 2009 een week door in de Afrikaanderwijk om onderzoek te verrichten voor haar project en om hier te filmen en foto’s te maken. Van februari tot april 2010 vervult Emsley een residency in Zuid-Afrika om de Afrikaanse kant van het werk te realiseren, om dit daarna aan de Rotterdamse kant te koppelen in een nieuwe installatie met videoprojecties voor LADUMA!

Samen met Laura Emsley wordt eveneens momenteel een videoprogramma met Zuid-Afrikaanse kunstenaars samengesteld en bekeken welke andere Zuid-Afrikaanse kunstenaars een bijdrage zouden kunnen leveren aan het project.
Daarnaast zullen er diverse Nederlandse kunstenaars participeren. Definitieve namen volgen spoedig.


Meer info: Laura Emsley's weblog

Hieronder een artikel over Laura Emsley in het magazine Wanted (een weekendbijlage van een nationaal dagblad)  Klik hier voor pdf van het artikel




vrijdag 16 april 2010

DVD out now!

16 april was in Lantaren/Venster het allerlaatste optreden van Klachtenkoor Rotterdam ter gelegenheid van de presentatie van de DVD met de Klachtenkoor Rotterdam Concert Tour Video clip. Helaas deelde 'Man bijt Hond' kort voor de presentatie mee dat wegens tijdgebrek de opnames voor hun programma niet door konden gaan, maar dat kon de pret niet drukken. Geheel in stijl konden de sterren genieten van de clip op het filmdoek van Venster 2, om na afloop hun  welverdiende DVD in ontvangst te nemen.

Dé videoclip



































LADUMA! Het dondert in de Afrikaanderwijk!




'LADUMA!(‘Het dondert’ in Zulu)’ roept men in Zuid-Afrika als er een goal valt in een voetbalwedstrijd. LADUMA! is ook de titel van het nieuwe project dat SENSATIONAL MIX van 10 juni tot en met 11 juli zal presenteren op diverse locaties in de Afrikaanderwijk.

woensdag 14 april 2010

Preview DVD in TENT.

Voor degenen die écht niet kunnen wachten tot de officiële presentatie van de Klachtenkoor DVD aanstaande vrijdag 16 april in Lantaren/Venster (zie vorige post): in TENT. wordt de video clip op een monitor vertoond tot en met 18 april in de ruimte bij de Complaints Choir installatie van Tellervo Kalleinen en Oliver Kochta-Kalleinen. De installatie is daar te zien als onderdeel van de tentoonstelling 'The People united will never be defeated'.
















maandag 12 april 2010

Klachtenkoor DVD presentatie

De succesvolle tour op verkiezingsdag door Rotterdam van Klachtenkoor Rotterdam is vastgelegd op video. Deze 'concert tour video clip' zal in het filmtheater van Lanteren/Venster in première gaan op vrijdagmiddag 16 april 2010.

SENSATIONAL MIX nodigt je/u van harte uit om aanwezig te zijn bij het allerlaatste optreden van Klachtenkoor Noord en Klachtenkoor Zuid en de screening van de video clip.

Programma 16 april 2010
17.00 u. Foyer: optreden Klachtenkoor Rotterdam Noord + Zuid (vrije toegang)
17.20 u. Venster 2: welkomstwoord, aansluitend:
17.30 u. Venster 2: première van Klachtenkoor Rotterdam Concert Tour-video clip (uitsluitend genodigden)
17.45 u.- 18.45 u. drie vertoningen van Klachtenkoor Rotterdam Concert Tour (vrije toegang)
* reserveren niet mogelijk