foto's Klachtenkoor R'dam

zaterdag 30 januari 2010

Repetities Klachtenkoren gaan bijna van start...

De repetities van de twee Klachtenkoren gaan bijna van start, maar de inschrijving is nog (net) niet gesloten. U kunt zich dus nog aansluiten door zich aan te melden via het aanmeldingsformulier.

Koor Zuid repeteert op alle maandagavonden van februari in het voormalige consultatiebureau Hillestraat 21-23 vlakbij metrostation Rijnhaven.
Koor Noord repeteert alle vrijdagavonden van februari in de centrale bibliotheek aan de Blaak. Met dank aan de bibliotheek en Vestia voor het ter beschikking stellen van beide ruimtes.

Onze tour door Rotterdam op 3 maart zal in ieder geval langs de bibliotheek, de centrale hal van Winkelcentrum Zuidplein en Tentoonstellingsruimte Tent.(Witte de Withstraat)gaan. We wachten nog in spanning op antwoord van enkele andere locaties, waaronder het Stadhuis.

vrijdag 29 januari 2010

De bedenkers van Complaints Choir zelf aan het woord in Tokyo

Tellervo Kalleinen and Oliver Kochta-Kalleinen waren in november 2009 in Tokyo om aanwezig te zijn bij hun laatste door hen zelf geïnitieerde Complaints Choir. Zij vertellen hier over hun ervaringen.

maandag 18 januari 2010

De twee componisten/dirigenten voor Klachtenkoor Rotterdam

Met trots presenteren wij de componisten/dirigenten voor de twee Klachtenkoren Rotterdam. Wij hebben twee dames gevonden met behoorlijk verschillende muzikale achtergronden - respectievelijk hedendaags gecomponeerd en popmuziek - maar die niets voor elkaar onderdoen qua professionaliteit en inzet en enthousiasme voor dit project.

Klachtenkoor Noord werkt met:
ANA MIHAJLOVIC
Ana Mihajlovic (1968, Koeweit) studeerde compositie aan de universiteit van Belgrado. Sinds 1995 woont zij in Nederland, waar zij haar studie bij Louis Andriessen heeft voortgezet.

Zij heeft harmonie en contrapunt gedoceerd aan de Universiteit van Belgrado, terwijl zij tevens film- en theatermuziek componeerde.
Haar composities werden geselecteerd en gelauwerd bij verschillende festivals en concoursen in Servië, Kroatië, Macedonië, Ierland, USA, Japan en in Nederland. Daarnaast heeft zij met haar eigen Ana Mihajlovic ensemble haar werk gepresenteerd op internationale podia.

Naast componeren is ze werkzaam als dirigent (waaronder ‘Mixed voices’ in Rotterdam) en als pianist. Ze heeft gespeeld met verschillende ensembles zoals onder andere Combustion Chamber.

Op cd verschenen Full Auto Shut-Off (VPRO EW 9843) en A Sad Smile Blues (NM Extra 98021).

Meer info: http://www.myspace.com/mihajlovicana

Klachtenkoor Zuid werkt met:
JULIA REINHOLD
Julia Reinhold (1979) studeerde in 2008 af aan de zangafdeling van de Rotterdamse Pop Academy (Codarts).

Tijdens een eerdere studie Muziekwetenschap raakte Julia bekend met muziektheorie en een breed scala aan muzikale werelden.

Onder de naam Lenya schrijft en zingt zij haar liedjes. Beïnvloed door vooral rock, folk en klassieke muziek ontstaan deze liedjes uit meerstemmige vocale improvisaties, het doorgronden van een thema of uit plotselinge ingevingen.

Daarnaast zingt Julia in diverse bands en projecten.

Julia geeft zang-, songwriting- en muziekles (onder andere aan de Herman Brood Academie.

Eveneens maakt zij soundtracks voor korte animatiefilmpjes.

Meer info: http://www.myspace.com/juliareinhold

dinsdag 12 januari 2010

Val van de muur: Florida presentatie afgelopen

De presentatie in 't Gemaal van SENSATIONAL MIX eindigde definitief op11 januari 2010 met het instorten van de muur, waarop LAURA EMSLEY's video LITTLE FOOT was geprojecteerd:

Voor degenen die het hebben gemist, hier een overzicht van de presentatie:

woensdag 6 januari 2010

Eerste workshop een succes!

Workshop #1 van het Klachtenkoor was een doorslaand succes. Er waren niet veel deelnemers, maar dat was ook te verwachten, gezien het slechte weer en het tijdstip (doordeweekse middag), maar de inzet van degenen die er waren maakte alles meer dan goed.
Zie hier een kort videoverslag:

De tweede workshop is op zaterdag 9 januari aanstaande van 13.00-15.00 u., wederom in 't Gemaal.

De workshops staan los van de uiteindelijke koren - ze zijn bedoeld als voorproefje - maar mensen die zich hebben aangemeld voor het echte werk zijn natuurlijk meer dan welkom. Aanmelden voor de koren die op 3 maart gaan optreden kan via het aanmeldformulier

Vanaf vandaag gaan we op dit weblog doorgeven welke klachten er zijn binnengekomen. Eén klacht per persoon, dus net zo veel aanmeldingen zijn binnen.
Scroll tot helemaal beneden op deze pagina, om de klachten te lezen!

Florida presentatie vandaag van start gegaan met workshop

Vandaag is de presentatie van SENSATIONAL MIX in het kader van 'Florida' van start gegaan in 't Gemaal aan de Pretorialaan in Rotterdam Zuid.

 

TV Rijnmond én Radio Rijnmond aandacht voor Klachtenkoor



Foto's met dank aan 't Gemaal locatiebeheer
Zowel TV Rijnmond als Radio Rijnmond hebben aandacht besteed aan het Klachtenkoor! Zie hier het verslag op TV Rijnmond of bekijk het uitgezonden item hier: